Archief voor November 2010

Bouw van de timmerwerkplaats

2010

De soep wordt klaargemaakt

2009

Alfabetisering van de volwassenen

2008

Leren is leuk!

2007

 

De eerste steen wordt gelegd

2006

De Burundese vlag

2005

De spelen en de liedjes van de kinderen

Nieuwsbericht 43, November 2010

Beste lezeressen en  lezers,

Dit is het eerste nieuwsbericht van Village Imuhira in het Nederlands! Nu onze website eindelijk vertaald is, moeten we jullie ook op de hoogte houden van de laatste ontwikkeling, alles veranderd zo snel.

De nieuwe technische school was deze zomer klaar en werkt nu op volle toeren. We hebben machines geïnstalleerd en hout gekocht voor de timmerklassen. De eerste bestellingen zijn binnen en er staan al 20 studenten ingeschreven. De training wordt begeleid door twee timmermannen uit Zwitserland, Guy and Stéphane. En we zijn trots om te melden dat de school een positief rapport heeft gekregen van de inspectie van het nationale Onderwijsministerie. Het is nu genoemd Technische school van Village Imuhira. De volgende stap is het opstarten van een metselklas.

16 november is een groep vrijwilligers van Energy Assistance uit België vertrokken om het Village Imuhira op het net aan te sluiten. We wensen hun veel succes en bedanken hun voor hun inzet. Dit is een belangrijke stap in de toekomstige voortgang voor  het hele project.

Het alfabetiseringsprogramma gaat door. Tot nu toe hebben 800 volwassenen, gedurende de laatste drie jaren, dit gevolgd en voor dit jaar zijn er al 493 nieuwe aanmeldingen. We willen ook graag het komende jaar nog 15 nieuwe centra in de regio openen, naast de reeds bestaande 8 centra. We houden contact met degenen die al gediplomeerd zijn om hen te helpen in hun dagelijkse vorderingen.

De basisschool verwelkomt nu iedere dag 600 leerlingen, die  allen een lunch krijgen in de kantine.

Een paar maanden geleden werd de jongen Aloys, die leidt aan ernstige diabetes en ondervoeding, in een kritische toestand naar het ziekenhuis in Bujumbura gevoerd. Gelukkig werd zijn leven gered. Hij zal nog zorg nodig hebben voor een langere tijd.

Om de meest kwetsbare kinderen nog beter te kunnen helpen, heeft het Village Imuhira besloten om een verpleegster voltijd in te huren.

De boerderij en het bijenteelt project, gesubsidieerd door de Belgische ambassade, begint vorm te krijgen. Het eerste gedeelte van de boerderij is gebouwd alsmede de bijenstal. Honing productie wordt in de gaten gehouden door een imker aangestuurd door SEL Projets, Bernard Decot. Hij heeft een training gestart voor de lokale producenten om hun de laatste technieken te leren.

Levensomstandigheden zijn ver van makkelijk voor inwonende in de heuvels rond Village Imuhira, maar kleine gebaren van steun maken een groot verschil. Gedurende de laatste vijf jaar, zijn we in staat geweest om de bewoners van Murumvya te voorzien van middelen om langdurig verbeteringen te geven in de kwaliteit van het leven. Honderden kinderen – en volwassenen hebben al gebruik kunnen maken van gevarieerde programma’s die grotendeels gefinancierd zijn geweest door onze donateurs.

Als het Village Imuhira nog niet bekend is bij jullie, willen we jullie graag uitnodigen om kennis te nemen van deze website. En aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Dank u voor uw interesse in dit project.

De Village Imuhira kerngroep.

  • De 2e sidebar is actief. Voeg widgets toe vanuit het Dashboard om dit bericht te verwijderen.