Beste vrienden van Village Imuhira,

Nieuwe projekten rijzen uit de grond in Village Imuhira :

Streven tegen armoede. Eind april werden vier verpleegkundigen aangeworven om het medisch en psychosociaal aspekt van het projekt te ontwikkelen : anti-malaria preventie, nadruk op hygiëne, op voedingsevenwicht, enz…

Een beroep en een toekomst voor de jongeren. Afdeling metselarij van onze technische school is begin september in werking.

Plaatselijke bevolking zelfstandig maken. Meer dan een alfabetisatieprogramma! Lokale verenigingen worden door een programma van microkredieten gesteund. Sinds het begin van het jaar werden zo 500 geiten aan zwakke families uitgedeeld.

Wij zijn zeer blij u aan te kondigen dat Annelyse Mary tot directrice van het projekt in Burundi werd benoemd. In deze functie heeft zij reeds haar professionele bekwaamheid en menselijke eigenschappen bewezen, opdat Village Imuhira ontwikkeling en toekomst voor een heel gebied moge betekenen.

Prinselijk bezoek

Dinsdag 3 juli zal een heel bijzondere datum blijven voor Village Imuhira! Prins Filip en Prinses Mathilde, begeleid door Minister Didier Reynders , Minister Paul Magnette en de Belgische delegatie hebben een bezoek gebracht aan Village Imuhira en al de aspekten van ons groot projekt mogen ontdekken. Wie had dit 6 jaren geleden kunnen geloven? Zij waren onder de indruk.

“Dit projekt is dit bezoek zeker waard. Heel weinig projekten schenken zo’n beeld van succes als de uwe”, aldus de Ambassadeur van België in Burundi.

Van ganser harte wil ik jullie bedanken, want dit projekt hebben wij op jullie solidariteit gebouwd. Wij denken natuurlijk ook aan al die jongeren die zich daarin sinds het begin investeren. Hopelijk werken wij daar verder samen aan, want wij mogen niet vergeten dat dit projekt vooral afhankelijk is van diegenen die het sinds jaren steunen.

De foto’s kunnen jullie bekijken op www.villageimuhira.be/village/category/photos

God zege u

Luc Torrini

< ![endif]–>